Documentaire

'Community art' Amsterdam Noord

Ontmoeten in het Noorderpark is een documentaire waarvoor ik tien verschillende ‘community art’ projecten volg in het Noorderpark in Amsterdam. Professionele kunstenaars brengen het park dat gerenoveerd wordt weer tot leven te brengen en betrekken de buurtbewoners daarbij.

Centraal in het dit proces staat de Noorderparkkamer. Het houten paviljoen heeft de knusheid van een huiskamer, maar ook een schuifwand die open kan, waardoor het verandert in een podium. Het gebouw is ontworpen door de Zwitserse architecten Meili & Peter. Floor Ziegler is de initiatiefnemer van de Noorderparkkamer.

Wat de Noorderparkkamer bijzonder maakt, is dat de kwalitatief hoogstaande programmering volledig tot stand komt in een wisselende, nauwe samenwerking tussen kunstenaars, artiesten, vrijwilligers, buurtbewoners en Amsterdammers van alle rangen en standen. Veelal organiseren bewoners die bijdragen aan de zondagprogrammering, ook activiteiten op andere dagen in de week. Zo huist een kookclub voor minimakinderen elke zaterdag in de Noorderparkkamer en organiseert een buurtbewoner elke laatste zaterdag van de maand een kinderdisco.

Ontmoeten in het Noorderpark

  • 22 min. / 2010 / Cultuur en Ondernemen/Het Noorderpark A’dam - Noord
  • Regie en montageHarro Henkemans
  • CameraRobert Weijs, Sander van der Torren, Simon Sliphorst
Bekijk trailer

Bekijk ook